Easy Medical Devices maakt hulpmiddelen voor Steunkousen en invalidenliften. Het steunkouspistool is het enige elektrisch aangedreven aantrek hulpmiddel voor steunkousen (TEK, Therapeutisch elastische kousen) ter wereld. Uw persoonlijke aantrekhulp voor het aantrekken van steunkousen
Het EC-Steunkouspistool® Personal
It is our mission to make your live easier
Easy Medical Devices makes your life easier
Easy Medical Devices
Velperweg 114
6824 HM  Arnhem

+31 (0) 26 206 00 01
Info@ECMD.pro

Easy Medical Devices is part of Evrew Ednav BV the Netherlands
In Nederland dragen ca. 280.000 mensen steunkousen. Om deze mensen het aantrekken hiervan te vergemakkelijken zijn een aantal hulpmiddelen op de markt. Toch zijn ongeveer 45.000 mensen niet meer in staat zelf de steunkousen aan te trekken omdat de kracht (vooral in de handen) of beweeglijkheid daarvoor ontbreekt. Ook met reeds bestaande hulpmiddelen.

Het EC-Steunkouspistool Personal is bestemd voor steunkousdragers om zelfstandig steunkousen aan te trekken.

Het elektrisch aangedreven EC-Steunkouspistool is uniek in haar werking en gebruiksgemak.

Het is de eerste elektrisch aangedreven steunkous aantrekhulp ter wereld!

U trekt vanuit uw luie stoel binnen 30 seconden uw steunkous aan!
Het steunkouspistool werd ontwikkeld voor steunkousdragers om vrijwel krachteloos steunkousen aan en uit te kunnen trekken en steunkousdragers weer zelfredzaam te maken.

De patiënt bespaart zo de eigen bijdrage die op kan lopen tot 150 euro per maand en hoeft niet meer te wachten op de zorgverlener. Hoeft ’s avonds ook niet meer op tijd thuis te zijn voor de zorg en kan zelfs onbekommerd op vakantie.

Ook voor mensen met heel weinig kracht, heel weinig beweeglijkheid en zelfs mensen met verlamde benen. Speciaal voor mensen die niet goed bij de voeten kunnen komen is het standaard als accessoire leverbaar.

De belasting op het been is hierbij zeer laag, aanzienlijk lager dan bij de traditionele aantrekmethodes.

Bovendien levert het steunkouspistool een aanzienlijk lagere belasting op voor Professionals in de zorg in die gevallen dat hulp wel nodig blijkt. Dit geldt natuurlijk ook voor de mantelzorgers.